Artiklen nedenfor er forældet og opdateres ikke længere

Fullrate på trustpilot
Telia logo

Kontakt Telia

Tlf. 80 10 10 10
E-mail: Klik her

Telias åbningstider for kundeservice

Kundeservice: Hverdage 9-16
Support: Hverdage 8-20, Lørdag 9-17

Hvad vil du gerne se test / anmeldelse af?
Telia telefoni
Telia tv
Telia bredbånd

Kan jeg få Telia?

Tjek dækningskortet for at se om der er dækning fra Telia i dit område. Tag også hastighedstesten fra Telia hvis du er i tvivl om hvilken hastighed du har nu.

Telia Pil Højre

Telia dækningskort
Telia hastighedstest

Telia produkter

Bredbånd
TV (hvis du har bredbånd)
Mobilt bredbånd
Telefoni

Telia Pil venstre

Fakta om Telia netværk

Telia har deres egene master og deler netværk med Telenor. Det giver dig en rigtig bred dækning, uden roaming på andres net. På bredbånd, benytter de TDC’s infrastruktur. Alle abonnementer giver adgang til 4G!

Bindingsperiode

Telia har som udgangspunkt ingen binding på deres abonnementer. Der er dog binding på 6 måneder ved bredbånd og tv.

Opsigelse af Telia abonnement

Som udgangspunkt skal du kun opsige abonnementet hvis du ikke skal skifte til en ny udbyder. Skifter du til en anden udbyder klarer de opsigelse hos Telia og sørger for korrekt overtagelse og opsigelse af dit Telia abonnement. Derved kommer du ikke til at stå uden telefon eller uden internet.

Telia anmeldelser og erfaringer fra andre brugere

Positive anmeldelser

Telia er ikke et discount-selskab, så man får ikke de absurd lave priser man kan finde andre steder når man shopper rundt – til gengæld er dækningen altid god, kundeservicen fornuftig og ekstratjenester rigtigt gode (f.eks. Telia Tirsdag).
Liam

Bruger på trustpilot

Jeg vil bare sige hvor glad jeg er for at have skiftet til Telia.
Vi er tit i sommerhus og vores dækning før har været virkelig dårlig.
Det er ret træls når man også arbejder hjemmefra.

Efter skift til Telia har dækningen her i sommerhus været perfekt. Jeg er virkelig glad for det da det var frustrerende og prøve at arbejde med langsom forbindelse.

Heidi

Bruger på trustpilot

Det bedste teleselskab, jeg har haft til dato. 🙂

God service, god forbindelse, gode priser.

FANTASTISKE ANSATTE I KUNDESERVICE! 🙂

Manja

Bruger på trustpilot

Negative anmeldelser

Jeg er efterhånden meget træt af altid at skulle bruge så meget tid hver gang jeg skal fortage ændringer hos Telia. (Hvorfor også er derfor jeg skriver her og ikke ringer til kundeservice, hvor jeg som oftest skal vente i op til en halv time).  Jeg håber der kan blive rettet i min faktura så jeg kan betale det oprindelige aftalte beløb.
Eva

Bruger på trustpilot

Hele to gange henover 2½ måned blev jeg rykket for regninger der ikke blev betalt selvom jeg gang på gang havde meldt dem op på betalingsservice.v.
Kell

Bruger på trustpilot

Der har været så meget rod med lovede priser og regninger. På de første regninger var alle priser på mobilt internet og mobilabonnementer for høje / forkerte.
FB

Bruger på trustpilot

Test af Telias produkter

Test af Telia TV

Jeg har haft Telias tv løsning til test. Det er en rigtig god løsning, for de, der har behov for både bredbånd og TV – i én samlet pakke.

Telias koncept er til at forstår – det er no bullshit med 3 forskellige pakker – 250, 350 og 450 kr. om måneden.

Til hver af de pakke, kan du så tilkøbe enkeltkanaler som koster ml. 9 – 39 kr. pr. kanal.

Er du i tvivl – så vil jeg personligt – anbefale dig at købe den billigste pakke til at starte med. Det er altid gratis at opgradere – men kan koste at nedgradere.

Hos Telia får du et rimeligt kanaludvalg – men må undvære Viasat kanalerne – herunder blandt andet TV3. De fleste af Viasats programmer kan dog ses helt gratis på tv3play.dk med reklamer – men det kan lade sig gøre uden en meromkostning. Den mindste pakke indeholder kanalerne I den store pakke, der er klart mest interessant får du: DR1, DR2, DR3, DR K, DR Ramasjang, DR Ultra, TV2, TV2 Regionerne, Kanal 5, Svensk kanal 4, NRK 1, Norsk TV2, SVT1, SVT2, Folketings TV, ZDF, og RTL.

Tv boksen ser således ud:

telia tv boks

Én af de væsentligste argumenter for at vælge Telia frem for eksempelvis Fullrate TV er deres integration af produkterne. Når du får Telia TV få du samtidig adgang til Telia TV på dine mobile enheder. Telia har altså en dedikeret applikation til TV som du kan hente til din iPhone, iPad eller Android enhed.

Det er der i pakken:

Telias løsning indeholder en boks, kabel til tilslutning til din router, strømforsyning, SCART samt HDMI kabel, fjernbetjening og batterier.

telia tv medfølgende kabler

Telia er rigtig gode til at sende materiale med som du kan dykke ned i hvis du gerne vil sætte dig ind i funktionaliteten. Det er flot præsenteret – og det kan mange af de andre udbydere efter min mening lære godt af:

Telia materiale

Opsætning af boksen:

Selve opsætningen er nem. Efter du har tilsluttet kablerne, starter boksen op med et Telia logo og beder dig om at indtaste identifikationskode og adgangskode fra din kontrakt. Dette finder du på selvbetjeningsportalen fra fra Telia.

teliatv indtast kode

Boksen opdaterer sig selv og skal genstartes et par gange. Det kan undre at den ikke er fuldt opdateret når den bliver afsendt – men lad det nu ligge – du er klar efter 10 minutter.

telia tv konfiguration

Funktionalitet

Alt fungerer relativt hurtigt på boksen. Kanalskifte går hurtigt – og du kan endelig zappe som i gamle dage! Tekst tv er implementeret og fungerer gnidningsfrit og ligeledes lynhurtigt. Der er mulighed for at tilgå HBO og Spotify – det er dog ikke funktioner som jeg har testet. Når du skifter kanal får du kort nedenstående boks op med information om det nuværende (og næste) program.

Telia kanalinfo

TV-guiden fungerer ligeledes fortrinligt – så du kan se hvad der nu, og frem i tiden på alle kanalerne.

tvguide telia

Der er mulighed for at lave påmindelser og på nogle kanaler kan du gå tilbage i tiden og se programmer, der allerede er sendt igen / forfra gennem tv arkivet.

Når du bruger tv løsningen bliver der trukket på dit bredbånd, så hastigheden er ikke helt ligeså høj når du samtidig ser tv. Træk ca. 4 mbit fra.

Ofte stillede spørgsmål – Telia TV

Kan jeg bruge Telia tv med chromecast / airplay? Nej – ikke endnu – men Telia arbejder på det.

Kan jeg få flere bokse? Ja – det er muligt at tilkøbe adgang til yderligere 2 bokse.

Kan jeg optage programmer? Som udgangspunkt nej – men tilkøber du en boks med harddiskoptager kan du, og du kan optage med en dedikeret app på din telefon.

 

4ONE
Fra 99 kr. om måneden
18 kanaler
 
4MORE
Fra 249 kr. om måneden
28 kanaler
 
4ALL
Fra 329 kr. om måneden
45 kanaler
 

Test af Telia bredbånd

Efter min mening får du mest for pengene ved at vælge Telia med TV. Men uanset om du kun tager Telia bredbånd – gør Telia én ting som de andre ikke kan matche på alle deres bredbåndsabonnementer.

Hver 6. måned er gratis!

Det alene, gør tilbuddet fra Telia så godt at du ikke behøver shoppe rundt hver 6. måned for at få et nyt introduktionstilbud.

Derudover – vælge du at samle mobiltelefoni og bredbånd hos Telia – får du fuld skrue på dit bredbånd for kun 199 kr. om måneden!

Udstyr

Telias udstyr afhænger af hvornår du bestiller. De kører i dag med 3 forskellige modeller – en Thomson og to technicolor modeller. Du får med stor sandsynlighed en technicolor TG799TSvn v2 hvis du bestiller i dag. Til de mere tekniske er der mulighed for portforward på begge modeller. Jeg har testet løsningen med Thomson routeren.

Telia Thomson router

Der er mulighed for tilslutning af op til 4 enheder via kabel og “ubegrænset” via trådløs. Se tilslutningsmuligheder nedenfor.

Telia router porte

Installation

Når du får bredbåndet fra Telia – er det blot at tilslutte routeren til strøm og telefonstikket. Herefter blinker en række lamper og efter ca. 5 minutter er den klar til brug (når Broadband og Internet lyser grønt). Koden til det trådløse wifi er printet i bunden af routeren (trådlås adgangskode). Du kan eventuelt bruge den medfølgende adapter hvis du har den gammeldags type telefonstik.

Telia kabler

Levering

Levering foregår sædvanligvis inden 2 uger. Har du en binding hos en anden udbyder kan det dog tage op til 4 uger. Du modtager dit udstyr fra Telia ca. 1 uge før aktiveringsdato.

Hastighed

Hastigheden passer som regel med det du bestiller. Det forudsætter naturligvis du har mulighed for at trække den ønskede hastighed på linjen. Jeg bestilte 20/1 mbit og fik 16/0.8. Det passer nogenlunde.

Telia hastighedstest 20 mbit

Tillægsprodukter til bredbånd

Telia er en full service provider. Som udgangspunkt får du ikke noget gratis med når du bestiller bredbånd fra Telia – men du har mulighed for at udvide dit engagement og få både mobiltelefoni og tv fra Telia. Har du således mobiltelefoni hos Telia – får du bredbånd med 50 mbit for kun 199 kr. om måneden. Der er dog gratis adgang til bredbåndstelefoni – hvor du dog betaler efter forbrug.

Sådan bestiller du bredbånd:

 

Se hastighed ved bestilling
Fra 249 kr. om måneden

Test af Telias mobile bredbånd

Jeg har kun testet Telias mobile bredbånd som en del af deres mobilabonnement. Der er dog ikke forskel på dækningen.

Med fuld knald på signalet får jeg en ping på 24ms. Download på 37 mbit og upload på 22 mbit.

Telia 4G speedtest

Leveret af Ookla Speedtest

Telia tilbyder 4G på alle deres mobilt bredbåndsabonnementer.  Telia er som udgangspunkt ikke den udbyder du skal vælge for at få billigt mobilt bredbånd. De sælger det som et “premium” produkt hvor du får adgang til at vælge 1-2 af deres 4 tjenester. De har mulighed for HBO, Telia TV, Storytel, roam like home, og Spotify, afhængig af hvilket abonnement du vælger. Skal du bruge et alternativ til almindeligt bredbånd, med adgang til TV/og eller udlandsrejse – kan det godt give god mening. Er du ude efter billigt mobilt bredbånd er du efter min mening meget bedre tjent med Oister.

 

De ting som jeg kan give med når du bestiller mobilt bredbånd hos Telia er 3 ting:

 • Du får i de fleste abonnementer mulighed for at vælge en tillægstjeneste gratis
 • Vær opmærksom på netværksdækningen – det – kombineret med antallet af samtidige brugere på masten er afgørende for hvilken hastighed du kan få hos Telia.
 • Mobilt bredbånd giver adgang til Telia Tirsdag – billige biografbilletter
150 GB
199 kr. om måneden
Ingen binding

Test af Telia mobil

Telia er blandt de, der har været længst i Telebranchen.

Jeg har haft dem da de var blandt de første 3-5 udbydere med taletid. Det var dengang det kostede langt over 1 kr. i minuttet – men jeg fandt ud af at man kunne ringe op og tale i 5 sekunder uden at betale – der var nemlig ingen opkaldsafgift. Så havde man en kort besked – kunne man lige nå at fortælle den :).

Uanset – nu er jeg tilbage. De leverer en løsning der virker 100% i forhold til dækning!

En udbyder du kan vokse med

Telia kan levere basis telefoni – men kan også levere tillægsprodukter du kan bruge med deres telefoni.

Tillægsprodukterne består af:

 • Spotify
 • Mobilforsikring
 • Telia TV
 • Roam Like Home Europa
 • HBO
 • Storytel

Spotify får du med i 12 måneder hvis du vælger én af de 2 dyreste abonnementer. Det er en musiktjeneste med ubegrænset adgang til millioner af musiknumre.

Mobilforsikring er gældende for de to dyreste abonnementer hvis du samtidig køber en telefon hos Telia. Den dækker pludselig og uventet skade opstået hvis en udefrakommende begivenhed knyttes til et skades tidspunkter.Det kan f.eks. være ved skærmbrud og væskeskade. Du må maksimalt have én skade pr. år.

Telia TV er Telias satsning på fjernsyn via mobilen. Du får adgang på din mobil, tablet og pc. Det koster fra 79 kr. om måneden.

Roam Like Home Europa giver dig stort set samme betingelser på din mobil i udlandet som i Danmark. Det tæller 25 lande i Europa. Se præcis hvilke lande hos Telia.dk. Det betyder at du f.eks. har fri tale, data og fri sms når du er på ferie i Spanien.

HBO leverer blandt andet serien Game Of Thrones og en lang række andre film og serier. Det er efter min mening ikke helt på højde med Netflix, men udgivelserne er som regel nyere.

Storytel er en ny tjeneste med bøger og lydbøger. Den

Har du en mobilpakke hos Telia får du også adgang til resten af Telias tjenester med rabat. F.eks. kan du få bredbånd med op til 50 mbit hastighed for kun 199 kr. om måneden. Det kan du ikke finde billigere!

Prisniveauet hos Telia er rimeligt – men det er ikke den billigste udbyder du kan finde.

 

Disse 3 ting adskiller Telia fra konkurrenterne

Telias forsøg på at adskille sig fra andre i branchen går på 3 ting:

 1. Telia tirsdag:
  Deres abonnementer giver adgang til Telia Tirsdag – som er yderst populær og giver dig 2 biografbilleter til prisen for 1 – hver tirsdag! Du kan vælge mellem 30 biografer på kino.dk
 2. Ekstra brugere for kun 99 kr.
  For kun 99 kr. om måneden kan du få ekstra brugere / SIM kort, der kan bruge af det samme data og tale som du har. For familier giver dette rigtig god mening!
 3. Tillægstjenester muligt i den største pakke
  Vælger du den største pakke hos Telia får du Spotify Premium i 12 måneder, og adgang til én gratis tjeneste og mobilsikring.

Der er ingen binding på Telias mobilabonnementer så der er kun 30 dages opsigelse.

Se aktuelle kampagner på mobil nedenfor.

SMART15
149 kr. om måneden
15GB data
 
SMART50
199 kr. om måneden
50GB Data
 
ONE
249 kr. om måneden
Fri data i norden
 
ONE WORLD
299 kr. om måneden
Fri/20GB data i udvalgte lande
 
Opsummering
Telia test
Emne:
Telia test
Opsummering:
Test af Telias produkter
Skrevet af:
Udgivet af:
Telebranchen.dk
Logo